Sanatatea inimii lupta pentru sanatatea creierului

inima functionala

Inima este cel mai puternic organ si cel care are de suferit in urma neingrijirii organismului, motiv pentru care se impun o serie de reguli alimentare si de viata benefice. Creierul este cel care primeste informatii si sange de la inima, ceea ce inseamna ca si alimentatia sa poate avea de suferit. Un regim alimentar, exercitii fizice precum si emotii mai putine inseamna pentru fiecare om o sanatate corecta, un organism curat si sanatos.

Pentru fiecare dintre aceste parti importante ale organismului se impune o serie de fapte si de produse alimentare, care sa indeplineasca cerintele de buna functionare.

Pentru inima se necesita alimente cu mai putina sare, alimente cu mai multe fibre si alimente fara grasimi. Daca inima este in insuficienta cardiaca atunci una din cauze poate fi si cantitatea de grasime regasita in jurul sau. Nivelul de grasime tine foarte mult de produsele consumate, incat se impune sa se evite alimente bogate in grasimi, preparatele in ulei sau cele cu un continut ridicat de sare.

De altfel, si creierul necesita unele alimente potrivite pentru a functiona, alimente verzi, alimente bio si o multime de produse bogate in lecitina. Pentru aceasta se impune utilizarea sfeclei rosii ca aliment important atat pentru functionarea optima a inimii, cat si pentru cea a creierului.

Daca aceste indicatii se respecta, nu se mai impune decat o jumatate de ora de exercitii zilnice, care par sa favorizeze buna circulatie a sangelui si buna reactie a creierului. Sportul este un bun mijloc de a pune in functiune muschii inimii, ai plamanilor si implicit ai altor organe vitale. Fiecare parte din organism necesita dezmortire, necesita aer curat si flexibilitate.

Consumul de zahar si de dulciuri este de asemenea de evitat, pentru ca acestea au tendinta de a ingrosa venele si de a impiedica buna circulatie in organism.

 

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.