Sarbatorile de iarna si traditiile

Mai sunt doar cateva zile pana cand va veni Craciunul. De acum, trebuie sa ne gandim la toate traditiile din aceasta perioada a anului, pentru a nu uita absolut nici una. Pe langa faptul ca ne bucuram de aceste sarbatori, nu trebuie sa uitam ca si micutii sunt cei care se bucura din tot sufletul. Ei il aseapta cu nerabdare pe Mos Craciun, impodobesc bradutii si se bucura de toate lucrurile care amintesc sa Craciun.

Nu trebuie sa simtiti atmosfera de sarbatoare numai in ajunul Craciunului. Incepeti distractia chiar de la inceputul lunii si faceti o traditie pentru fiecare week-end. In prima saptamana faceti impreuna lista de cadouri, in cea de-a doua saptamana mergeti sa cautati bradutul de Craciun, in cea de-a treia saptamana incepeti numaratoarea inversa pana la seara de Ajun si incepeti sa decorati casa, iar in ultimul week-end inainte de Craciun impodobiti bradul si scrieti felicitari familiei. Astfel, copiii vor simti atmosfera de sarbatoare mai mult timp si se vor bucura de doua ori mai mult pentru ca pot lua parte la pregatiri.

Craciunul este cel mai bun moment pentru a-i invata pe cei mici sa fie mai buni si mai toleranti, sa daruiasca din suflet si sa-si arate dragostea. Strangeti jucariile de care picii s-au plictisit deja si mergeti impreuna la un camin de copii sau la un centru de plasament unde sa faceti daruri celor care sunt singuri pe lume. Va fi cea mai buna lectie pentru copii despre ceea ce inseamna Craciunul.

Copiii vor indragi Craciunul si Anul Nou nu numai pentru ca stiu ca atunci vor primi cadouri de la toata lumea. Traditiile pe care le respectati in familie vor ramane si peste ani, atunci cand povestile cu Mos Craciun vor avea parfumul copilariei si tot ce mai ramane este atmosfera vesela si plina de iubire a Sarbatorilor petrecute cu cei dragi.

 

1 Comment

  1. Mereu mi-a placut Craciunul. Iubesc cum se aduna toti oamenii dragi mie. Craciunul trecut a fost si mai special pentru ca l-am sarbatorit in noul meu apartament, de la Maurer Imobiliare. Clipe frumoase!

Comments are closed.