Sexul la adolescenti

De foarte multe ori parintii se feresc sa deschida anumite subiecte de fata cu copii lor tocmai din dorinta de a-i proteja. Sexul este un subiect tabu pentru multi dintre parinti, si nu este foarte abordat din cauza faptului ca parintii isi doresc sa isi protejeze copii si considera ca spunandu-le anumite lucruri nu fac decat sa inrautateasca lucrurile.

Ei bine, pe langa educatia pe care o acordati educatiei este obligatoriu sa aveti cu copii si discutii legate de sex. Niciodata nu este prea devreme pentru a initia o astfel de discutie si mai mult, nu trebuie sa va fie jena sa vorbiti astfel de lucruri cu copilul dvs.

Indiferent de sexul copilului trebuie sa discutati tot timpul cu micutul despre lucrurile normale care se intampla in viata copiilor. Trebuie sa fiti contienti ca adolescentii au parte de prima experienta sexuala in functie de spusele parintilor. Este obligatoriu sa stiti sa intiati o discutie despre sex pentru ca acesta sa aiba o prima experienta placuta si memorabila. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa abordezi o discutie despre sex:

  • Este foarte important sa impartasiti cat mai multe informatii. Potrivit studiilor, 90% dintre femei mame de copii in varsta de 15-20 de ani, nu vorbesc suficient de mult despre sex. Este foarte important sa creati o legatura de prietenie cu copilul si sa discutati toate intimitatile. Incearca sa ii dezvalui copilului cat mai multe detalii despre ceea ce are legatura cu sexul si atfel il vei face pe copilul tau sa fie mult mai informat si mult mai puternic decat ar fi putut fi citind articole de presa sau pe internet.
  • Incearca sa te concentrezi pe latura sentimentala. Mamele de fete pot ajunge mult mai usor la ceea ce isi doresc si pot atinge un subiect legat de sex daca stiu sa abordeze un subiect sensibil pentru adolescent.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.