Simboluri ale florilor- partea II

Orhideea reprezinta un simbol al dragostei si al afectiunii. Istoric ele erau asociate cu lacomia si pofta. In functie de culoarea lor ele au si simboluri aparte. De asemenea aceasta floare este asociata cu pasiune si senzualitate in trecut reprezantand si un insemn al furtului si a inselaciunii.

Datorita faptului ca orhideele au o simetriei perfecta a florilor si a frunzelor fata de tulpina, aceaste este un simbol al perfectiunii si al frumusetii perfecte.In China ea semnifica rafinamentul dar si inocenta copiilor.Ea este reprezentativa pentru cea de-a douazecisiopta aniversare a casatoriei. De asemenea orhideea este floarea caracteristica Zodiei Varsatorului.

Lalele sunt si ele florile primaverii. Lalele au jucat un rol important in arta si cultura Persiei si Turciei. Tara minunatelor flori este Olanda numita si Tara Lalelelor.Ele simbolizeaza dragostea perfecta dar culorile lor diferite au si anumite simboluri diverse.Lalelele violet reprezinta distinctia regalitatea iar daca oferi aceste flori unei persoane inseamna ca ii porti un respect deosebit.

Lalelele rosii reprezinta dragostea adevarata pe cand lalelele reprezinta pretuirea dar si iertarea. Cele galbene semnifica optimsm, incredere, ganduri bune.Locul de origine al acestor minunate flori se afla in muntii Himalaia.

Crinii sunt printre cele mai frumoase si vechi flori cunoscute. Crinul era in special cultivat in scopuri medicale dar si pentru ornament. Este un simbol al puritatii, perfectiunii, dar si a milei si maiestatii in diverse culturi. In vremurile vechi crinul simboliza principiul masculin.

Conform traditiei  crestine crinul s-a nascut din lacrimile de regrete varsate de Eva cand a parasit Gradina Raiului. Florile de crin pot fi vazute in multe picturi ale Fecioarei Maria. Este de asemnea considerat un simbol ar fertilitatii.

Gerbera este una din cele mai populare flori din lume. A fost descoperita in Africa de Sud, iar numele sau provine de la naturalistul german Traugott Gerber.Olanda si Columbia sunt principalii exportatori de gerbera.