Solarul – o necesitate sau un moft?

In zilele noastre solarul a devenit o moda pentru o parte din femei. Daca vrei sai ai o piele bronzata in fiecare sezon solarul este alegerea potrivita . De asemenea solarul este si cel mai rapid mod de a te bronza artificial. Solarul este un aparat care emite radiatii ultraviolete stimuland pigmentarea prin cresterea productiei de melanina.

Dar solarul prezinta si numeroase riscuri pe care ar trebui sa le cunoastem mai ales daca mergem foarte des acolo. In primul rand pot aparea arsuri si iritatii. Pot aparea si leziuni ultraviolete la ochi deoarece razele ultraviolete artificiale inflameaza corneea. Este posibila aparatitia cancerului ocular precum si a conjuctivitei.

Multe studii arata ca solarul este cancerigen . Pielea este afectata de razele artificiale care sunt mult mai puternice fata de razele naturale ale soarelui. Un studiu arata ca o sedinta de 20 de minute la solar echivaleaza cu o intreaga zi de plaja .De asemenea pielea poate imbatrani prematur deoarece radiatiile Uv patrund intens in piele afectand tesutul conjunctiv de la nivelul dermului asa incat pielea devine patata, aspra.

Expunerea prelungita la radiatii ultraviolete duce la posibilitatea de a aparea cu usurinta anumite boli infectioase. Cu cat aparatura produce radiatii mai mari cu atat corpul este expus mai tare.

Persoanele care sufera de anumite afectiuni  persoanele insarcinate, precum si cele care au un numar exagerat de alunite nu pot merge la solar . Incearca sa iti protejezi ochii de razele ultraviolete folosind ochelari de protectie.Nu exagerati cu timpul de bronzare, nu este recomandat sa il depasiti. Dupa sedinte este indicat sa folositi creme de hidratare. Un alt lucru esential este ca corpul si fata sa fie curate inainte de sedinta de solar fara machiaj .

Daca apar anumite pete pe piele sau orice alte afectiuni este recomandat sa mergi la dermatolog cat mai urgent . Trebuie sa fii constient ca solarul prezinta anumite riscuri mai ales daca este folosit in exces.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.