Spondiloza cervicala – ce este si cum se poate trata

tratament pentru spondiloza

In ultima vreme aud tot mai multe persoane care se plang ca sufera de spondiloza si aceasta afectiune le cauzeaza dureri destul de greu de suportat. Este vorba despre uzura anormala a coloanei cervicale, care afecteaza atat discurile intervertebrale, cat si corpurile vertebrale din zona gatului.

Care sunt motivele pentru care apare aceasta afectiune?

Din cauza efectuarii unor miscari vicioase in mod repetat, coloana cervicala se uzeaza. La acest lucru contribuie si:

  • Pozitiile incorecte
  • Deshidratarea discului
  • Diversele traumatisme localizate la coloana cervicala
  • Imbatranirea
  • Efortul fizic intens

Cum iti dai seama ca suferi de spondiloza cervicala?

Nu in toate cazurile aceasta afectiune este insotita si de simptome, insa atunci cand cel in cauza observa semne vizibile ale spondilozei, acestea sunt:

  • Dureri la nivelul bratelor, umerilor, la baza craniului sau in ceafa
  • Imposibilitatea de a efectua miscari bruste
  • Dureri la stranutat sau la miscarile rapide
  • Furnicaturi si amorteala in zona cefei si in brate
  • Oboseala la nivelul muschilor localizati in gat, din cauza slabirii acestora

Cum are loc diagnosticarea spondilozei?

Spre a se gasi un tratament pentru spondiloza eficient, inainte de toate este necesara diagnosticarea afectiunii. Astfel, persoanele care sufera de aceasta boala trebuie sa fie supuse unor etape precum cele de mai jos.

Anamneza reprezinta procesul care are in vedere adresarea unor intrebari pacientului pentru a localiza exact durerea, care este nivelul de iradiere al acesteia, precum si cat de accentuata este in cazul anumitor miscari.

Urmeaza examinarea fizica ce vizeaza identificarea curburilor fiziologice acolo unde coloana este accentuata sau diminuata, precum si efectuarea unor teste specifice. De asemenea, este necesara efectuarea unor teste imagistice, pentru a vedea daca discurile pun presiune pe nervii cranieni sau pe arterele craniene ce traverseaza vertebrele cervicale.

La ce ajuta tratamentul pentru spondiloza?

De obicei pacientii urmeaza un tratament pentru spondiloza pentru a estompa sau remedia complet anumite aspecte precum: reducerea contracturilor musculare, eliminarea durerii, inlaturarea completa a amortelilor sau parasteziilor de la nivelul bratelor si a umerilor, precum si capacitatea de a reveni la activitatile obisnuite de peste zi.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, persoanele in cauza pot urma diverse tratamente: medicamentoase (aici intra antiinflamatoarele si analgezicele), chiropractice si kinetoterapeutice. In cazul celei din urma solutii, lucrurile nu sunt foarte clare. Daca in unele situatii pacientii prezinta declin, in altele simptomele devin stabile.

Exista numeroase moduri prin care simptomele pot fi ameliorate. Daca relaxarea da rezultate destul de satisfacatoare, exercitiile fizice isi pot aduce contributia in acest sens.

Tratamentul chiropractic pare sa fie unul dintre cele mai apreciate, datorita eficientei crescute pe care o prezinta. Acest tip de tratament pentru spondiloza poate fi efectuat in cadrul unui centru specializat, precum este Chiromedica Health & Wellness din Cluj. Poti accesa pagina chiromedicahealthcenter.ro daca te intereseaza sa afli detalii complete cu privire la acest centru si serviciile pe care le pune la dispozitie.

Este vorba despre un numar de 3 – 6 sedinte nedureroase, depinde de cat de grava este starea celui in cauza. Daca te numeri printre cei ce sufera de spondiloza, cel mai bine este sa soliciti ajutorul unui chiropractor autorizat. Astfel ai garantia ca nu te supui nici unui risc in ceea ce priveste sanatatea proprie si ca stilul tau de viata se va imbunatati vizibil.