Suicidul la adolescenti

suicid
suicid

Mediul in care traim este de cele mai multe ori nemilos cu unii, incat structurile si conjuncturile cu care ne izbim zi de zi ne fac sa adoptam diferite comportamente in functiile de situatiile intalnite. Astfel ca anturajul si mediul de risc supun din ce in ce mai multi adolescenti unui stres si unor decizii negandite cand vine vorba de viata lor.

Presupun ca ati auzit cu totii de acele cazuri in care din ce in ce mai multi tineri, cu varste fragede se sinucid de dorul parintilor plecati la munca in strainatate. Abandonul in familie este cea mai intalnita cauza in randul suicidului adolescentilor, incat acestia de cele mai multe ori se simti singuri, se simt abandonati si neingrijiti sufleteste de cel care i-a adus pe lume, recurgand in clipe grele la dorinta de a-si pune capat zilelor.

Cei mai multi factori in randul adolescentilor cand vine vorba de suicid sunt problemele din familie, date de separarea sau divortul acestora, notele scazute la scoala, conflictele parentale, abuzurile fizice si psihice, alcolismul, sau lipsa de maturitate a tanarului in ceea ce priveste viata. Insotite de neintelegeri cu partenerul, de lipsa de sustinere, sau ne nerecunoasterea personalitatii in cadrul anturajului, suicidul se manifesta ca si cum ar fi decizia de a abandona un bun material, doar ca in acest caz este propria viata.

Adolescentii poti suferi schimbari de comportament si de cele mai multe ori anturajul din care fac parte este cel care ii fac sa isi schimbe atitudinea, pentru ca participarea in astfel de cercuri vicioase ii fac pe acestia sa imite acelasi comportament, incat ajung sa decida asupra propriei vieti.

Pierderea unei persoane importante din familie, unele accidente sau unele depresii emotionale ii fac pe cei mai multi sa se sinucida. Ce putem face noi in aceste cazuri este sa ii sprijinim pe cei pe care ii observam ca au astfel de tendinte, incat sa le oferim sprijin moral, intelegere si ascultare, si in cele mai rele cazuri ii putem recomanda unui medic psiholog.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.