Superstitii in noaptea de Sfantul Andrei

Mai este foarte putin si urmeaza sa vina sarbatoarea Sfantu;ui Andrei. De aceasta sarbatoare, oameni din toata lumea isi serbeaza onomastica si nu numai. Pe langa faptul ca Sfantul Andreie ste prilej de distractie, mai exista o serie de supersititii si traditii pe care unii oameni inca le mai fac.

Sigur ca nu toti oamenii cred in aceste supersitii insa merita sa le cunoastem povestea si sa le povestim mai departe copiilor nostri. Este foarte important ca fiecare dintre noi sa aiba cunostinte in legatura cu aceasta sarbatoare. Iata care sunt unele traditii din noaptea Sfantului Andrei:

Noaptea Sf. Andrei este una dintre cele mai importante din an, pentru vraji si farmece. Fetele masoara noua cescute cu apa pline, si le toarna intr-o strachina, care se pune sub icoana. A doua zi, in zori, se masoara din nou, cu aceeasi cescuta, apa din strachina. Daca va mai ramane pe fundul strachinii apa, fie si cateva picaturi, atunci vor avea noroc; dimpotriva, daca ultima cescuta va ramane neumpluta cum trebuie, atunci nu vor avea noroc si nu se vor marita. In noaptea de Sf. Andrei, ca sa-si viziteze ursitul, fata isi pune sub cap 41 de boabe de grau si daca viseaza ca-i ia cineva graul, se va marita.

Unele fete isi pregatesc turta, pentru ea aducand apa cu gura. Pentru acest colac aduc apa neinceputa, iar produsele din care se prepara turta (faina si sare) sunt masurate cu o coaja de nuca. Dupa ce au fost coapte pe vatra, fetele isi mananca turtitele preparate, convinse fiind ca ursitii vor veni, in vis, cu apa sa le potoleasca setea.

Asadar, daca credeti in aceste lucruri nu aveti de cat sa faceti toate aceste lucruri. Oricum, ramane la atitudinea dvs. daca va doriti sa credeti sau nu in aceste traditii.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.