Tara Hategulului – locul care iti povesteste istoria tarii

hotelbaril.ro

Situat la poalele muntilor Retezat, Hategul este unul dintre cele mai cochete si totodata spectaculoase orasele de munte. Pentru turisti acest loc din Hunedoara reprezinta o zona deosebit de atractiva. Tara Hategului, situata in depresiunea cu acelasi nume, iti ofera o veritabila calatorie in timp, pana la perioada dinozaurilor.

Hategul este o localitate destul de mica, nu are mai mult de 10.000 locuitori. Acest aspect nu ar trebui sa te descurajeze, intrucat imprejurmile sale pline de atractii turistice nu au termen de comparatie. Reprezinta destinatia perfecta, fie ca esti un iubitor de istorie, arta, un amator al plimbarilor in natura sau un pelerin convins.

Daca te hotarasti sa vizitezi Tara Hategului, ti-am pregatit o lista cu 5 obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Ia in calcul si cazarea, personal iti recomand un hotel Hateg 2018, desigur, daca exigentele tale in privinta confortului sunt destul de mari.

Valea Dinozaurilor

Daca ai vizitat rezervatia de zimbri, mergi sa vezi Valea Dinozaurilor. Zona este celebra pentru ca era populata de dinozauri pitici. Locatia este situata la scurta distanta de Hateg, nu trebuie decat sa urmezi binecunoscutul traseu Sanpetru – Ohaba Sibisel – Nucsoara. Fosilele de dinozaur care s-au descoperit pe acea portiune le poti vedea in prezent in Geoparcul Dinozaurilor, un punct turistic important pentru Tara Hategului.

Parcul National Retezat

Reprezinta o alternativa de nadejde atunci cand tot ce vrei este sa evadezi din cotidian. De fapt, poate fi exat ceea ce ai nevoie, pentru ca vei ramane surprins de frumusetea sa ireala. Include peste 50 de lacuri glaciare, mii de specii de plante, sute de specii de pasari – toate acestea fac sa simti nevoia sa te intorci mereu aici. Insa parcul inseamna mult mai mult de atat. Vei fi uimit de zonele intinse de jnepenis, cascade, chei care ti se infatiseaza in fata ochilor pe masura ce cutreieri zona. Aici se afla si lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din Romania si lacul Peleaga – destinatia preferata de drumeti. Nu trebuie sa te mire daca treseul ti se va intersecta cu cel al caprelor negre sau al caprioarelor. Merita sa imortalizezi momentul, pentru ca nu ai ocazia in fiecare zi sa te afli in acest paradis natural.

Castelul Corvinilor

Nu este atat de renumit peste hotare, insa se bucura de notorietate in randul turistilor romani. Construit in secolul al XV-lea, constructia nu inceteaza sa impresioneze prin arhitectura si podul de piatra din fata, al caror farmec sporeste odata cu trecerea anilor. Supranumit legenda vie a Transilvaniei, castelul poate fi vizitat in fiecare zi a saptamanii in intervalul orar 09:00-17:00, in schimbul unei sume modice.

Manastirea Prislop

A devenit foarte celebra in ultima vreme, lucru care se datoreaza miilor de pelerini care merg anual sa se roage la mormantul lui Arsenie Boca. Desi se afla la numai 16 kilometri de Hateg, nu exista autobuze, deci ai nevoie de un autoturism propriu. Daca ai rezolvat problema transportului, vei ajunge intr-una dintre cele mai pitoresti zone din tara noastra. Aceasta manastire medievala se afla intr-o poienita imprejmuita de dealuri, un loc ideal pentru trup, cat si pentru suflet.

Castelul Kendeffy

Situat la marginea orasului Hateg, constructia a fost ridicata de familia de nobilii Kendeffy drept resedinta. Comunismul si-a pus amprenta asupra locului, transformandu-l pentru o perioada de timp intr-un hotel-restaurant. Desi in prezent nu este exploatat la adevarata sa valoare, se spera totusi intr-o soarta mai buna a castelului, considerat unul dintre cele mai frumoase monumente in stil gotic.

Tara Hategului este una dintre cele mai bogate zone din Romania din punct de vedere al incarcaturii istorice, motiv pentru care incepe sa atraga un numar tot mai mare de turisti. Peisajele minunate, demne de filmele istorice, oamenii frumosi si calzi, locurile de poveste si bisericile cu aspect unic, toate merita sa le descoperi si explorezi indeaproape.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.