Telepatia

Telepatie
Telepatie

Telepatia se refera la abiltiatea omului de a comunica o serie de informatii, de la o minte la alta, fara ajutorul limbajului verbal – doar prin gand. Aceasta este o forma de perceptie extra-senzoriala si provione din cuvintele grecesti care inseamna „distanta” („tele”) si „sentiment” („pathe”). Totusi, pentru comunitatea stiintifica, este un subiect mai degraba controversat.

Pana se decide stiinta, eu am trait aceasta experienta, si nu doar o data. Cu cea mai buna prietena, in perioada liceului a fost prima data cand mi s-a parut ciudat. Am avut ca tema scrierea unui final alternativ pentru nuvela „Moara cu noroc”. Tot ceea ce am vorbit despre tema a fost: „Iti scrii?”, „Da”, „OK, si eu”. A doua zi, cand am facut schimb de caiete pentru a vedea ce a compus celalalt, am constatat cu stupoare, ca era … aceeasi poveste. In proportie de 96%, personajele au trecut prin aceleasi intamplari si au avut aceeasi soarta, in ambele cazuri. Am putea sa spunem ca pur si simplu am gandit la fel, insa, dintr-o clasa de 30 de oameni, nu mai avea nimeni ceva similar.

De mai multe ori am patit sa-mi transmita starea ei. Cel mai recent a fost acum doua saptamani, cand, in ciuda faptului ca vorbeam cu o persoana draga, pe la opt seara m-a luat o stare proasta, fara sa imi dau seama de ce. Dupa vreo ora, mi-am adus aminte ca stari de genul am mai avut cand respectiva prietena a avut si ea momente in care era foarte suparata. Pe la zece, mi-a trecut, asa cum mi-a venit, iar ea a intrat dupa vreo 15 minute online. Intreband-o daca e in regula, mi-a spus ca acum da, dar fusese la iubitul ei pe la opt si se certasera vreo doua ore. Dubios, nu?

Un al treilea si ultim exemplu s-a intamplat cu cealalta cea mai buna prietena si a fost mult mai dubios ca orice altceva. Stateam amandoi pe canapea, nu ascultasem muzica (cel putin, nu impreuna), in ziua aceea deloc si nici nu vorbisem despre muzica sau vedete ori lucruri similare. La un moment dat, aceasta incepe sa ma intrebe: „Cum se cheama piesa aia …?”, insa, inainte sa incepe sa fredoneze sau sa recite vreun vers, ii raspund: ” ‘Calling’ de la Geri Halliwell?”. Amandoi am ramas masca in secunda in care ne-am dat seama ce se intamplase. Fara sa am vreun indiciu cat de mic asupra piesei pe care o avea in minte, i-am spus care era aceasta.

Cand petreci foarte mult timp cu o persoana, ajungi sa semanati la unele gesturi, mimica fetei, replici. Deci, de ce nu ar fi, nu doar sa ganditi la fel, ci sa si comunicati prin ganduri?

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.