Teorii ale conspiratiei adoptate de americani

teorii-conspiratie

Cateodata, lucrurile nu sunt chiar ceea ce par a fi, in special atunci cand vorbim despre teorii ale conspiratiei. Astfel, teoriile conspiratiei sunt folosite ca si niste ipoteze pe care un grup le utilizeaza pentru a explica faptul ca o organizatie sau un anumit grup de oameni au un secret bine ascuns atunci cand fac o actiune. Aceste teorii apar in momentul in care oamenii nu sunt satisfacuti de unele povesti pe care le aud, astfel ca pot gasi motive si explicatii pentru cele mai multe detalii. In timp ce unele teorii par fi a fi destul de exagerate, exista altele care, dupa ce sunt explicate, devin din ce in ce mai plauzibile. Iata care sunt cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei in ceea ce priveste cultura americana.

Teoria conspiratiei

SIDA- sustinatorii teoriilor conspiratiei sustin ca virusul HIV/SIDA a fost creat special intr-un laborator de catre agentii CIA pentru a reduce numarul homosexualilor si a populatiei afro-americane. Teoria originala a aparut in anul 1981, atunci cand epidemia a lovit SUA, iar un numar foarte mare de oameni- in special barbati- au inceput sa moara din cauza acestui virus. Aceasta teorie ramane la fel de crezuta si in prezent, astfel ca majoritatea oamenilor sunt de parere ca HIV a fost creat in laborator de catre guvernul SUA. Alti suporteri ai teoriei sustin ca in timpul anului 1978, guvernul a injectat virusul sub forma unui vaccin anti Hepatita-B  catre persoanele gay.

Incalzirea globala- Sustinatorii teoriilor conspiratiei au dat vina pe oamenii de stiinta atunci cand a venit vorba de incalzirea globala, acuzandu-i pe acestia ca pot manipula temperaturile medii globale. Teoreticienii sustin a incalzirea si racirea temperaturilor din cadrul sistemelor climatice este un lucru normal care se petrece de la inceputul Pamantului. In timp ce unii sunt de parere ca incalzirea globala este un lucru natural, altii sustin ca guvernul american se foloseste de aceasta scuza pentru a creste taxele de poluare.

Illuminati- Se crede ca Illuminati este un grup de oameni de elita care controleaza absolut totul in lume, de la finante, la guvern, religie si pana la cultura. In timp ce membrii Illuminati sunt tinuti  in mare secret, o multime de oameni cred ca acest grup este format din politicieni dar si alte figuri celebre. Care este scopul celor de la Illuminati? Cel de a stabili Noua Ordine Mondiala in care planeta va fi controlata doar de o anumita putere. Unii teoreticieni sunt de parere ca insusi Illuminati a creat o serie de teorii ale conspiratiei despre ei, cu scopul de a convinge oamenii ca aceasta grupare nu exista cu adevarat.

1 Comment

  1. Adevarul e ca sunt foarte multe teorii, iar o parte dintre acestea chiar au sens. Sunt convins ca o farama de adevar exista in ele!

    Răspunde

Your email address will not be published.