Totul despre puterea unui Desktop PC

Desi suntem intr-o perioada in care dispozitivele mobile sunt cele care dicteaza pasul in lumea tehnologiei, desktop PC-urile sunt si vor ramane alegerea pentru cei ce au nevoie de o putere de calcul ridicata si pentru gamerii entuziasti de pretutindeni.

Pc-urile au o serie de avantaje fata de restul dispozitivelor, fie ele console gaming, laptop-uri sau alte sisteme asemanatoare.

  • In primul rand acestea ofera posibilitatea de a iti personaliza sistemul asa cum iti doresti. Poti sa alegi un procesor Intel, o placa video Nvidia si memorie RAM de la Corsair. Indiferent de alegerile tale, iti vei putea imbunatati sistemul hardware fara mari probleme. In cazul laptop-urilor aceste modificari sunt limitate.
  • Posibilitatea oferita de customizarea PC-ului duce la performante sporite si la componente puternice. Un laptop are un spatiu destul de redus pentru componente. Acesta nu poti fi foarte performante deoarece nu vor putea fi racite in mod eficient. Un desktop iti ofera mult mai mult loc de joaca si sisteme de racire mult mai eficiente.
  • Un alt avantaj este ca acestea sunt mult mai durabile decat un laptop. Mai multi factori influenteaza acest lucru. Nu sunt portabile si vor fi supuse mai putinor socuri fizice, sunt racite mai eficient ce prelungesc durata de viata a componentelor. Un laptop scapat poate insemna o investitie pierduta de cateva zeci de milioane pe cand un desktop nu se confrunta cu astfel de probleme fiind mult mai bine protejat de carcasa.

Trecand in sfera dezavantajelor desktop:

  • Sunt adevarata aspiratoare de praf. Vei fi mereu pus in situatia de a curata sistemul pentru a mentine temperaturi constante.
  • Sunt mari consumatori de energie electrica. In mod general un pc ajunge sa consume in medie 150W pe cand un laptop consuma in medie pana in 30W in conditii de utilizare normala. Valorile cresc in concordanta cu performanta componentelor si a sistemului per total.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.