Valori importante din China

China este o tara care continua sa se afle intr-o stare de dezvoltare. In doar cateva decenii China a devenit una din cele mai mari puteri economice la nivel mondial. Pe langa faptul ca avem mai tot ce ne dorim de la chinezi, acestia producand aproximativ orice, avem tendinta sa uitam lucrurile care chiar sunt importante din cultura si traditia chineza:

Ursii Panda

Ursul panda este un mamifer care este foarte cunoscut mai ales in China. Acestea sunt animale pasnice si sunt placute la nivel international de majoritatea persoanelor. Acestea mananca bambus si pot ajunge la 2 metri inaltime si la o greutate de 100 de kilograme. Acestea sunt printre cele mai recunoscute si mai rare animale din lume. Ursul panda este pe lista animalelor pe cale de disparitei din cauza despaduririlor si a altor activitati similare.

Politica unui singur copil

China este cunoscuta pentru faptul ca au aplicata politica unui singur copil. Aceasta impiedica un cuplu sa aiba mai mult de un copil. Ca in cazul oricarei reguli exista si o serie de exceptii. In cazul gemenilor sau in cazul cuplurilor din regiunile rurale sau in cazul minoritatilor etnice. Parintii din zonele urbane nu au vie sa aiba mai mult de un copil. Parintii care au mai mult de un copil sunt destul de drastic pedepsiti. Acestia sunt exclusi de societate si nu vor mai primi nici un fel de bonus de la serviciu. Cei din Hong King si Macau sunt exclusi de la aceasta politica, de asemenea si strainii care locuiesc in China sunt scutiti de aceste legi.

Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc este recunoscut ca fiind una din cele 7 minuni ale lumii. Acesta a fost construit in secolul 7 I.H. cu scopul de a proteja China de mongoli. Zidul se intinde pe o distanta de 6700 de kilometri si este construit din piatra, lemn, caramizi si alte materiale de constructii.

No Comments, Be The First!

Your email address will not be published.